Verkeersrecht Advocaten Balie

Heeft u een dagvaarding van de politierechtbank ontvangen wegens een snelheidsovertreding?

Wij helpen u graag!

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

  Snelheidsovertredingen

  Geflitst of aangehouden wegens een snelheidsovertreding?

  De meeste boetes in België zijn vanwege te hoge snelheid. Indien u door een bemande of onbemande camera geflitst bent krijgt u een boete of een proces verbaal. Bij zwaardere overtredingen kan u een dagvaarding verwachten. Met een dagvaarding wordt u opgeroepen om u te verantwoorden voor de politierechter in het arrondissement waar u de overtreding beging.

  Welke factoren zijn van invloed op mijn boete?

  De hoogte van de te verwachten snelheidsboete is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor is uiteraard uw snelheid. Hoe hoger u boven het toegestaan maximum hebt gereden, hoe hoger de boete. De plaats waar u de overtreding begaat is ook van invloed. Een overtreding op de snelweg zal anders worden beoordeeld dan een overtreding in het centrum. Ook recidive is een belangrijke straf verzwarende grond. De rechter zal bestuurders die vaker de fout in gaan dan ook zwaarder straffen.
  Indien u zich moet verantwoorden op de politierechtbank kan de beoordeling verschillen per rechtbank en zelfs per rechter.

  De boete binnen de bebouwde kom:
  Tabel weergeven

  De boete buiten de bebouwde kom:
  Tabel weergeven

  Wat wordt verstaan onder lichte snelheidsovertredingen?

  Indien u de maximumsnelheid hebt overschreden is sprake van een snelheidsovertreding. Alle eerstegraads overtredingen worden gezien als lichte overtredingen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen overtredingen binnen- en buiten de bebouwde kom.

  Wat is een minnelijke schikking?

  Bij een lichte snelheidsovertreding wordt vrijwel in alle gevallen een boete opgelegd inde vorm van een geldsom. Dit noemt men een minnelijke schikking. Als u de minnelijke schikking niet betaalt zal de politierechter de hoogte van uw boete betalen. Dit ligt bij lichte snelheidsovertredingen tussen de 60 en 1500 euro.

  Wat als ik niet akkoord ben met de minnelijke schikking?

  Als u van oordeel bent dat er sprake is van verzachtende omstandigheden of andere verweermiddelen, dan raden wij u aan om de schikking niet te aanvaarden. U zult dan gedagvaard worden om op de zitting te verschijnen. Wij raden u aan om contact op te nemen met onze juridische intake balie. Zij kunnen beoordelen of de omstandigheden aanleiding zijn tot strafvermindering of zelfs vrijspraak. Wij verlenen deze bijstand gratis en kunnen u in contact brengen met een verkeersrecht advocaat. Indien u verzekerd bent regelen wij alles met de verzekering zodat u gratis bijgestaan wordt!

  Heeft u vragen?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

  Kosten

  Uw contact met de Verkeersrecht Advocaten Balie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in het Verkeersrecht en zijn onafhankelijk. Vaak kunnen de kosten van juridische bijstand door uw advocaat worden verhaald op uw rechtsbijstandverzekering. Uw advocaat kan u daarover informeren. Contact.

  Heeft u een vraag over Snelheidsovertredingen?

  Mail uw vraag naar onze intakebalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

   Gerelateerde situaties

   Een snelheidsovertreding
   Het rijden door een rood licht
   Verdenking van een vluchtmisdrijf

   Bent u verzekerd?
   De verzekeraar vergoedt de advocaatkosten

   Bel of WhatsApp direct met de Verkeersrecht Advocaten Balie

   03 808 38 59
   0468 59 20 89

   Openingstijden Verkeersrecht Advocaten Balie

   • Maandag – donderdag 08.00 tot 20:00 uur
   • Vrijdag: 08.00 tot 18:00 uur
   • Zaterdag: 12.00 tot 16:00 uur
   • Zondag: 12.00 tot 16.00 uur
   Voorkom een rijverbod!