Verkeersrecht Advocaten Balie

Heeft u positief geblazen bij een ademanalyse?

Wij helpen u graag!

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

  Alcoholintoxicatie

  Alcoholintoxicatie in het verkeer

  Wanneer u door de politie betrapt bent op het rijden onder invloed van alcohol wordt er doorgaans, afhankelijk van de hoeveelheid alcohol in het bloed, een minnelijke schikking voorgesteld door het parket. Wanneer u deze minnelijke schikking weigert te betalen kan u worden gedagvaard voor de politierechtbank. Hieronder vindt u een overzicht van de overtredingen, de daarbij passende boetes en de mogelijke straffen die u boven het hoofd hangen wanneer u gedagvaard wordt voor de politierechtbank.

  Wat is de boete voor rijden onder invloed van alcohol?

  De wet maakt een onderscheid tussen de verscheidene alcohol intoxicaties naar gelang de hoeveelheid alcohol die terug gevonden wordt in het bloed. De hoeveelheid alcohol kan worden bepaald door middel van een ademtest/ademanalyse (uitgeademde alveolaire lucht) of door middel van een bloedanalyse (promille). Sinds 1 juli 2014 zijn onderstaande boetes en procedures gangbaar voor de desbetreffende inbreuken:

  Wat als ik niet akkoord ga met de minnelijke schikking?

  Wanneer u weigert de minnelijke schikking te betalen kan u door de Procureur des Konings gedagvaard worden voor de politierechtbank. Op de zitting liggen de boetes binnen een brede marge. Bij het lichtste vergrijp riskeert u veroordeeld te worden tot een geldboete tussen € 150 en € 3000. Dit kan oplopen tot een geldboete tussen €1200 en €12000 bij hogere alcoholwaarden. Afhankelijk van de omstandigheden kan een rijverbod tussen 8 dagen en 5 jaar worden opgelegd. Op de zitting kunt u argumenten en verzachtende omstandigheden aanvoeren die in uw voordeel pleiten.

  Wat zijn straf verzwarende gronden?

  Herhaling, ofwel recidive, is van grote invloed op de strafmaat. Een rechter zal zwaardere straffen opleggen aan personen die eerder de fout in gingen in het verkeer.
  Beginnende bestuurders, met minder dan twee jaar rij ervaring, zullen zwaarder gestraft worden dan ervaren rijders.
  Indien rijden onder invloed schade heeft veroorzaakt wordt dit meegewogen in de strafmaat. Met name letsel aan personen zal een grote invloed hebben op de strafmaat.

  Heeft u vragen?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

  Kosten

  Uw contact met de Verkeersrecht Advocaten Balie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in het Verkeersrecht en zijn onafhankelijk. Vaak kunnen de kosten van juridische bijstand door uw advocaat worden verhaald op uw rechtsbijstandverzekering. Uw advocaat kan u daarover informeren. Contact.

  Heeft u een vraag over Alcoholintoxicatie?

  Mail uw vraag naar onze intakebalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

   Gerelateerde situaties

   Betrokkenheid bij verkeersongeval
   Rijden onder invloed van alcohol

   Bent u verzekerd?
   De verzekeraar vergoedt de advocaatkosten

   Bel of WhatsApp direct met de Verkeersrecht Advocaten Balie

   03 808 38 59
   0468 59 20 89

   Openingstijden Verkeersrecht Advocaten Balie

   • Maandag – donderdag 08.00 tot 20:00 uur
   • Vrijdag: 08.00 tot 18:00 uur
   • Zaterdag: 12.00 tot 16:00 uur
   • Zondag: 12.00 tot 16.00 uur
   Voorkom een rijverbod!