Verkeersrecht Advocaten Balie

Wordt u verdacht van autorijden onder dronkenschap?

Wij helpen u graag!

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

  Dronkenschap

  Wanneer is sprake van dronkenschap in het verkeer?

  U bevindt zich een staat van dronkenschap door alcoholintoxicatie of een soortgelijk
  schap door inname van drugs en/of andere middelen.

  Krijg ik een zwaardere straf wanneer ik in staat van dronkenschap heb gereden?

  U riskeert te worden veroordeeld tot een zware straf door de politierechtbank indien de rechtbank van oordeel is dat u zich in een staat van dronkenschap bevond. Dit hangt af van persoon tot persoon en is niet afhankelijk van het alcoholpercentage gemeten in het bloed. Wanneer u zich in staat van dronkenschap bevindt wordt uw rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor een periode van minimaal 12 uur. In de praktijk zal dit doorgaans 15 dagen zijn.

  Kom ik in aanmerking voor een minnelijke schikking?

  De Procureur des Konings beschikt niet over de mogelijkheid om over te gaan tot een onmiddellijke inning of een latere minnelijke schikking. In dit geval dient u zich sowieso te verantwoorden voor de politierechtbank.

  Wat is mijn straf bij de politierechtbank?

  Aangezien de Procureur des Konings u geen minnelijke schikking kan voorstellen zal u in elk geval moeten verschijnen voor de politierechter. U riskeert veroordeeld te worden tot een geldboete tussen € 1200 en € 12000 en een rijverbod tussen 1 maand en 5 jaar.
  Bovendien kan de rechter u verplichten het rijexamen opnieuw af te leggen, dit zowel het praktisch als het theoretisch. De rechter kan u ook een alcoholslot opleggen.

  Wat als er gewonden zijn als gevolg van een verkeersongeval?

  In dit geval is er sprake van een straf verzwarende grond. De politierechtbank legt u een rijverbod op van minimaal 3 maanden. De rechter kan u ook een alcoholslot opleggen. Daarnaast zal u opnieuw het rijexamen moeten afleggen.

  Wat als u in staat van dronkenschap een ongeval veroorzaakt hebt met dodelijke slachtoffers?

  In dit geval is er sprake van een straf verzwarende grond. De politierechtbank legt u een rijverbod op van minstens 6 maanden. De rechter heeft daarnaast de mogelijkheid om u ook een alcoholslot opleggen. Daarnaast zult u opnieuw het rijexamen moeten afleggen.

  U bent gedagvaard voor de politierechtbank wegens alcoholintoxicatie en/of dronkenschap?

  Indien u moet voorkomen voor de politierechtbank omwille van een inbreuk van de wegcode met betrekking tot de toegestane alcohollimieten achter het stuur doet u er goed aan een advocaat onder de arm te nemen. De politierechtbank kan u immers zware straffen opleggen. In de meeste gevallen kan een advocaat u helpen op kosten van uw rechtsbijstandsverzekering. Wij regelen alles met de verzekeraar en zorgen dat u vertegenwoordigd bent op de zitting.

  Heeft u vragen?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

  Kosten

  Uw contact met de Verkeersrecht Advocaten Balie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in het Verkeersrecht en zijn onafhankelijk. Vaak kunnen de kosten van juridische bijstand door uw advocaat worden verhaald op uw rechtsbijstandverzekering. Uw advocaat kan u daarover informeren. Contact.

  Heeft u een vraag over Dronkenschap?

  Mail uw vraag naar onze intakebalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

   Gerelateerde situaties

   Drugsgebruik in het verkeer
   Rijden onder invloed van alcohol
   Verkeersaggressie

   Bent u verzekerd?
   De verzekeraar vergoedt de advocaatkosten

   Bel of WhatsApp direct met de Verkeersrecht Advocaten Balie

   03 808 38 59

   Openingstijden Verkeersrecht Advocaten Balie

   • Maandag – vrijdag 08.00 tot 18:00 uur
   • Zaterdag 09.00 tot 17:00 uur
   • Zondag 12.00 tot 16.00 uur
   Voorkom een rijverbod!