Verkeersrecht Advocaten Balie

Hebt u gereden onder invloed van drugs?

Wij helpen u graag!

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

  Drugsgebruik in het verkeer

  Ik heb positief getest op drugsgebruik in het verkeer

  Bent u door de politie aangehouden voor een speekseltest? Heeft u een proces verbaal of zelfs een dagvaarding ontvangen wegens rijden onder invloed van drugs en/of alcohol? De kans is groot dat uw rijbewijs voor geruime tijd zal worden ingetrokken.In deze situaties kunnen de advocaten van de Verkeersrecht Adviesbalie u helpen met het behouden van uw rijbewijs. Zij hebben de nodige specialisatie en ervaring om te zorgen dat u veel gevallen uw rijbewijs terugkrijgt. Indien nodig kan dit op basis van pro deo of vergoed door uw rechtsbijstandsverzekering.

  Hoe wordt drugsgebruik in het verkeer vastgesteld?

  Bij verkeerscontroles mag de politie een speekseltest afnemen om te testen op drugsgebruik. Afhankelijk van de gemeten stoffen in uw speeksel zal bepaald worden of een bloedanalyse nodig is. De vastgestelde intoxicatie zal bepalen wat uw boete en rijverbod zal zijn.

  Mijn rijbewijs en de boete

  Als vastgesteld wordt dat u mogelijk onder invloed bent van verboden middelen zal een boete worden opgelegd, in de meeste gevallen gaat dit samen met een onmiddellijke intrekking van uw rijbewijs voor 15 dagen. Wanneer de politie uw rijbewijs onmiddellijk heeft ingetrokken zal u later gedagvaard worden voor de politierechtbank. Het openbaar ministerie zal naast een geldboete en/of gevangenisstraf tevens beslissen of uw rijverbod na de 15 dagen verlengd moet worden. Op de zitting wordt besloten over uw daadwerkelijke rijverbod.

  Wat nu te doen?

  Onze adviesbalie kan u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden om uw rijbewijs terug te krijgen. Indien gewenst kunnen zij samen met u kijken welke advocaat uit uw omgeving het meest geschikt is om u hiermee te helpen. De advocaat kan bijvoorbeeld pleiten op de rechtszitting voor een rijverbod in het weekend en in de avond, zodat u nog met de wagen naar uw werk kan. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij de Verkeersrecht Adviesbalie werken, indien mogelijk, altijd op basis van pro deo of op kosten van uw rechtsbijstandsverzekeraar.

  Heeft u vragen?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

  Kosten

  Uw contact met de Verkeersrecht Advocaten Balie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in het Verkeersrecht en zijn onafhankelijk. Vaak kunnen de kosten van juridische bijstand door uw advocaat worden verhaald op uw rechtsbijstandverzekering. Uw advocaat kan u daarover informeren. Contact.

  Bespreek vrijblijvend uw situatie met de Verkeersrecht Advocaten Balie

  Mail uw vraag naar onze intakebalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

   Gerelateerde verkeersdelicten

   Drugs in het verkeer

   Bent u verzekerd?
   De verzekeraar vergoedt de advocaatkosten

   Bel of WhatsApp direct met de Verkeersrecht Advocaten Balie

   03 808 38 59
   0468 59 20 89

   Openingstijden Verkeersrecht Advocaten Balie

   • Maandag – donderdag 08.00 tot 20:00 uur
   • Vrijdag: 08.00 tot 18:00 uur
   • Zaterdag: 12.00 tot 16:00 uur
   • Zondag: 12.00 tot 16.00 uur
   Voorkom een rijverbod!