Verkeersrecht Advocaten Balie

Wij helpen u graag!

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

  Wat kan ik doen bij een onterechte parkeerboete?

  Wanneer u verkeerd geparkeerd hebt loopt u het risico daarvoor een boete of retributie te ontvangen. Een vervelend probleem waarbij u meestal geen andere keuze hebt dan betalen. Bij een onterechte boete kan het zinvol zijn de situatie te laten beoordelen door de politierechter.

  Het is belangrijk hierbij een onderscheid te maken tussen strafbare- en niet-strafbare verkeersovertredingen. Indien u niet betaald in een betaald-parkeren zone dan wordt dit niet strafrechtelijk gesanctioneerd. Het zelfde geldt voor het niet plaatsen van een parkeerschijf of een bewonerskaart.

  Bij het vaststellen van dergelijke inbreuken zal een parkeer retributie worden opgelegd. Indien u deze niet betaalt zal de gemeente u een dwangbevel sturen via een gerechtsdeurwaarder. Dit leidt nooit tot een strafrechtelijke veroordeling.

  Strafbare parkeerovertredingen kunnen wel leiden tot een strafrechtelijke veroordeling. Dit zijn overtredingen zoals:
  – parkeren bij een onderbroken gele lijn
  – parkeren op een voetpad,
  – parkeren op een gehandicaptenplaats

  Deze overtredingen worden vastgesteld door de politie en betreffen overtredingen van de tweede graad. In de meeste gevallen wordt dit afgehandeld met een voorstel tot onmiddellijke inning van €110 of een voorstel tot minnelijke schikking van €120.

  Als u deze schikking niet betaalt zal u worden gedagvaard voor de politierechtbank. Op de zitting riskeert u een geldboete tussen €120 en €1500. De politierechter heeft daarnaast de mogelijkheid u een rijverbod op te leggen van minimaal 8 dagen.

  Bespreek uw situatie verblijvend met onze adviesbalie. Zij zijn zeven dagen per week beschikbaar om u te adviseren of het zinvol is om de zaak voor te laten komen bij de politierechtbank. Omdat zij samenwerken met het grootste advocatenplatform van Vlaanderen kunnen zij samen met u bekijken wie juiste advocaat is om u daarbij helpen. In de meeste gevallen kunnen zij deze kosten laten betalen door uw verzekeraar. De adviesbalie kan u hier gratis inlichtingen over geven.

  Heeft u vragen?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

  Kosten

  Uw contact met de Verkeersrecht Advocaten Balie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in het Verkeersrecht en zijn onafhankelijk. Vaak kunnen de kosten van juridische bijstand door uw advocaat worden verhaald op uw rechtsbijstandverzekering. Uw advocaat kan u daarover informeren. Contact.

  Bespreek vrijblijvend uw situatie met de Verkeersrecht Advocaten Balie

  Mail uw vraag naar onze intakebalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

   Bent u verzekerd?
   De verzekeraar vergoedt de advocaatkosten

   Bel of WhatsApp direct met de Verkeersrecht Advocaten Balie

   03 808 38 59
   0468 / 59 20 89

   Openingstijden Verkeersrecht Advocaten Balie

   • Maandag – vrijdag 08.00 tot 20:00 uur
   • Zaterdag: 12.00 tot 16:00 uur
   • Zondag: 12.00 tot 16.00 uur
   Voorkom een rijverbod!