Verkeersrecht Advocaten Balie

Wij helpen u graag!

  Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

  Dagvaarding voor de Politierechtbank – bent u gedagvaard voor de politierechtbank?

  Dagvaarding voor de Politierechtbank – bent u gedagvaard voor de politierechtbank?

  Bij lichtere verkeersovertredingen gaat de politie of het parket over tot een onmiddellijke inning of een minnelijke schikking. In dit geval moet u dus niet voor de rechtbank te verschijnen maar worden de gevolgen van een verkeersovertreding minnelijk – dwz buiten de rechtbank om- afgehandeld.

  Voor zwaardere verkeersinbreuken zal u echter gedagvaard worden voor de politierechtbank.

  U ontvangt dan via een gerechtsdeurwaarder een dagvaarding waarin dag, uur en plaats (dit is het adres van het gerechtsgebouw en de kamer van de rechtbank) aangegeven is waar u moet verschijnen voor de politierechtbank. In dit document vindt u ook de tenlaste gelegde feiten terug.

  Moet ik mij nu laten vertegenwoordigen door een advocaat voor de politierechtbank?

  De bijstand van een advocaat is in België niet verplicht maar wanneer u een dagvaarding ontvangen hebt, achten wij het zeer raadzaam zo snel mogelijk een advocaat te contacteren.
  In het verkeersrecht zal een dagvaarding voor de politierechtbank immers betekenen dat het over zwaarwichtige verkeersovertredingen gaat die toch advies en bijstand van een raadsman vragen.

  Het kan immers zijn dat u de feiten betwist en een grondig en deskundig onderzoek van de omstandigheden van de verkeersinbreuk noodzakelijk is. Uw advocaat beschikt hiervoor over de nodige deskundigheid en know how om dergelijke onderzoeken te laten uitvoeren waardoor u meer kans hebt op een gunstige uitspraak.

  Ook wanneer uw aansprakelijkheid niet betwist kan worden, weet uw advocaat welke verzachtende omstandigheden ingeroepen kunnen worden om de gevolgen van de verkeersovertreding te kunnen beperken.

  Bovendien zal de advocaat dan in uw plaats op de zitting voor de politierechtbank verschijnen wat dan weer een belangrijke tijdswinst met zich meebrengt. U hoeft zich immers niet naar de rechtbank te verplaatsen.

  Wanneer u zelf niet aanwezig kan zijn op de rechtbank is het trouwens uiterst belangrijk om zich door een advocaat op de zitting van de politierechtbank te laten vertegenwoordigen. Indien u niet verschijnt en niemand u vertegenwoordigt, dan wordt de rechtszaak immers in uw afwezigheid afgehandeld en volgt een uitspraak bij verstek. In bepaalde gevallen kan er dan verzet aangetekend worden. Voor meer uitleg over deze procedure verwijzen wij graag naar onze betreffende infofiche die u ook op onze site terugvindt.
  Onze advocaten gespecialiseerd in het wegverkeer hebben al vele jaren ervaring in deze materie en hebben dus een bijzondere kennis van het verkeersrecht. Zij staan u met raad en daad bij zowel in de voorbereiding van het dossier voor de rechtbank als uw vertegenwoordiging voor de rechtbank zelf.
  Contacteer dan ook vrijblijvend onze juridische informatiedesk. Wij brengen u dan de dag zelf nog in contact met één van onze gespecialiseerde advocaten.

  Weet u trouwens ook dat in de meeste autopolissen een rechtsbijstandsverzekering ingesloten is?

  Concreet betekent dit dat deze verzekeringen meestal tussenkomen bij de kosten en erelonen van een advocaat, bij een expertise en onderzoek bij rechtszaken voor de politierechtbank.
  U kan dus vrij een advocaat naar keuze aanstellen die zal vergoed worden door uw rechtsbijstandsverzekeraar. Voor meer uitleg over deze rechtsbijstandsverzekering verwijzen wij graag naar onze betreffende infofiche die u ook op onze site terugvindt.

  Heeft u vragen?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

  Kosten

  Uw contact met de Verkeersrecht Advocaten Balie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in het Verkeersrecht en zijn onafhankelijk. Vaak kunnen de kosten van juridische bijstand door uw advocaat worden verhaald op uw rechtsbijstandverzekering. Uw advocaat kan u daarover informeren. Contact.

  Bespreek vrijblijvend uw situatie met de Verkeersrecht Advocaten Balie

  Mail uw vraag naar onze intakebalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

   Dit formulier is beveiligd door ReCaptcha van Google. Bekijk de privacy verklaring en algemene voorwaarden

   Bent u verzekerd?
   De verzekeraar vergoedt de advocaatkosten

   Bel of WhatsApp direct met de Verkeersrecht Advocaten Balie

   03 808 38 59
   0468 / 59 20 89

   Openingstijden Verkeersrecht Advocaten Balie

   • Maandag – vrijdag 08.00 tot 20:00 uur
   • Zaterdag: 12.00 tot 16:00 uur
   • Zondag: 12.00 tot 16.00 uur
   Voorkom een rijverbod!